by J. Rudman

(Den här texten är väldigt lång, läs den om ni har tid och lust. Skriven för två år sedan av J. Rudman, vi hade en uppgift i skolan)

FOTBOLLSTJEJEN SOM INREDER

Inreda är den dolda sysselsättningen, fotboll är den offentliga. Malin Månsson är mycket duktig på båda. På gymnasiet gäller det dock att hålla siffrorna på rätt plats, vilket hon trivs med.

Vi möts upp utanför klassrummet A3 för att ta oss ut i friska luften. Vi sätter oss på en parkbänk. Det är en fin tid för intervju. Det blåser lite. Det är varmt. Solen skiner. Skolgården är nästan tom.

-De nya ettorna har inte vågat sig ut ännu, förklarar Malin Månsson.

Malin Månsson är en glad 17-årig tjej som ger intrycket av att vara väldigt nöjd med livet och hur det tar sig. Hon lever sitt liv med skilda föräldrar och en mycket älskvärd lillasyster. Att leva med skilda föräldrar funkar bra.

Skolan är kul
Som de flesta andra ungdomar går hon i skolan. Andra året på ekonomiprogrammet i gymnasiet har just börjat.

-Det är kul i skolan. Jag gillar klassen och älskar siffror, säger Malin Månsson med ett leende.

Det märks att hon trivs med skolan då hon har mycket att berätta. Hon har dock ett bekymmer.

-Klassen är uppdelad på tjejsidan vilket är synd. Det var den redan från början med många som kände varandra vilket skapade tydliga grupperingar, förklarar Malin Månsson.

Dold sysselsättning
Malin Månsson har inte koll på vad som händer i framtiden. Kanske blir det något med ekonomi men det kan mycket väl bli ett jobb med inredning.Vilket är lite av en dold sysselsättning. Hon gillar verkligen att möblera om, inreda och pyssla där hemma. Att inreda rum verkar vara något hon verkligen brinner för. Det lyser i ögonen när vi diskusterar diverse inredningar.

-Det är inte bara mitt rum som får denna ständiga uppfräshning och ommöblering utan hela huset är mitt arbetsbord, berättar Malin Månsson.

Vi byter raskt samtalsämne till Malin Månssons fritid. Det hon gör när hon inte inreder. Hon får upprepa sina svar flera gånger för blåsten har tilltagit rejält och viner i öronen. Solen skiner fortfarande.

Det blev fotboll
Att Malin Månsson är en sporttjej kommer det snabbt fram. Som liten var hon hästtjejen som mockade skit och ryktade hästar. Hon prövade sedan många olika idrotter. Dans, simning, gymnastik har avverkats utan att hon tyckt det var speciellt roligt. Nu är det istället fotboll som gäller men det var mest av en slump att det blev så.

-Jag var åtta år och min bästa kompis vågade inte gå på fotbollsträningensjälv. Jag ställde upp och följde med och sedan var jag fast, berättar Malin Månsson.

Men fotbollslivet leker inte för tillfället. Hennes korsband är av. Det är rehab som gäller.

-Det är toterande att vara vid sidan av. Jag gillar inte egentligen att springa men att se övriga i laget springa runt på träningen är jobbigt för psyket, säger Malin Månsson.

Rehaben går dock bra och enligt hennes tränare visar hon upp en väldigt bra självdisciplin, hon har ännu inte hoppat över ett pass. Malin Månsson kollar till klockan och upptäcker att tiden tickat iväg. Nästa lektion börjar om tre minuter.

Det blev ett hastigt slut och tur var det för fem sukunder efter att Malin Månsson lämnat parkbänken kommer en graciös duva flygandes över våra huvud och släpper dagens lunchrester där vi satt.

-Tur, konstaterar Malin Månsson.

(-Hösten 2008)



Kika in imorgon så får ni the other way around och på fredag kommer det upp en underbar liten Blommig bit

Kommentarer

Let me know who you are...

My name is:
Remember me? br />
E-mail (not published)

You can find my blog here:

Comment:

Trackback
RSS 2.0